“Nouveau” blog
september 6, 2019

“Novemberwedding” blog

"Novemberwedding" Blog
 
"Novemberwedding" weddingplanner Sonja Dragstra van Wild Daisies uit Haarlem heeft mij voorgesteld aan een te gek bruidspaar, Bruid afkomstig uit Texas en Bruidegom uit Haarlem. Het huwelijk zou gaan plaatsvinden op de prachtige trouwlocatie "Landgoed Duin en Kruidberg", ik was op slag verliefd, wat een romantische klassiek-historische locatie, je waant je in een andere wereld. "Een bijzondere plek vol historie, waar je niet anders dan gelukkig kunt worden"!
Onze eerste afspraak was in Haarlem en wij hadden direct een klik met elkaar, onder het genot van een lekkere Latte Macchiato hebben we de wensen voor de huwelijksceremonie besproken.
De trouwceremonie zou tweetalig worden, Netherlands versus United States. Dat is nog eens een leuke uitdaging, een tweetalige huwelijksspeech, dat is voor mij de eerste keer en zeker niet de laatste :) .
Er komt een groot gezelschap uit Texas en dan is het natuurlijk wel erg leuk als de buitenlandse gasten de huwelijksceremonie ook kunnen volgen.
De Bruid zag er werkelijk oogverblindend mooi uit in haar rode velvet trouwjapon, Chris de Burgh moet over haar gezongen hebben met zijn nummer "The lady in red" dat kan niet anders. Toen de Bruidegom haar de mooie imposante houten trap af zag lopen, kon hij geen woord uitbrengen, hij stond te stralen van geluk en trots. Inmiddels stonden de daggasten en ik met een dosis gezonde spanning te wachten op wat er komen zou. De 2 grote houten deuren gingen open en daar kwamen stuk voor stuk de "handsome groomsmen" aangelopen in een schitterende zachtgrijze outfit, de charmante moeder van de Bruid en mooie "bridesmaids" volgden gekleed in mooie marineblauwe jurkjes. En nu was het wachten op de Bruidegom. Hij werd weggegeven door een bijzondere zorgzame dame die hem altijd heeft gesteund na het overlijden van zijn ouders, liefdevol en emotioneel.
De spanning was te snijden, nu was het wachten op de Bruid. De Bruid kwam aan de arm van haar trotse vader binnen geschreden en zij liepen vastberaden richting de Bruidegom en ten overstaan van alle gasten gaf vader zijn dochter "weg" aan zijn toekomstige schoonzoon. De trouwceremonie was met een lach en een traan, gevoel, humor en interactie met de getuigen en gasten stond centraal.
Een goede muziekkeuze is altijd belangrijk tijdens de ceremonie, het geeft romantiek, liefde en een boodschap door. Muziek waar het bruidspaar affiniteit mee heeft, dus met zorg uitgezocht. En bij dit huwelijk paste het allemaal in elkaar.
Zo lief en bijzonder wanneer de Vows naar elkaar werden uitgesproken, ik mocht de vertaling opnoemen na iedere zin zodat wij allemaal konden meegenieten en getuigen waren van de geloftes. Dan is daar uiteraard het bekende kusmoment, de fotograaf staat klaar om deze kus vast te leggen, de één is uitbundiger dan de ander maar het mag allemaal, innig, passioneel en het gevoel van getrouwd zijn. Nog zo'n belangrijk moment is het ondertekenen van de trouwakte, eerst het bruidspaar, de getuigen en als laatste mag ik mijn handtekening zetten.
Dames en heren...… mag ik u voorstellen aan de heer en mevrouw "Pas getrouwd" dan volgt er een oorverdovend applaus en start het laatste muziekstuk, in dit geval was het een nummer van Guns en Roses en er galmde door de speakers … Take me down to the Paradise city, where the grass is green and the girls are pretty. Take me home, oh won't you please take me home...… nou dat was me een spectaculair einde van de ceremonie en ook realiseer ik me dan dat dit voor ons ook weer een afscheid is van elkaar, natuurlijk blijven we elkaar volgen, maar het intensieve contact met het Bruidspaar voorafgaand aan een huwelijk is zo speciaal en bijzonder en dat sluit je wel af. Het Bruidspaar en de gasten hebben een geweldige dag beleefd en het feest duurde tot in de kleine uurtjes.

Dit was ook mijn laatste huwelijk van 2019, een mooie afsluiter.

Inmiddels heeft er ook weer een open trouwdag locatie route dag plaats gevonden, dan ben ik aanwezig bij het mooie Hotel "De Arendshoeve" een prachtige Trouwlocatie in Bergambacht, een mooi stukje Krimpenerwaard. Hier wacht ik met een team van trouwleverancier de Bruidsparen op om ze wegwijs te maken in de geweldige wereld van het "Trouwen".

Ook heb ik diverse kennismakingsgesprekken gehad met leuke bruidsparen, diverse wensen werden kenbaar gemaakt, zo ook een huwelijk in samenwerking met een dominee waar ik ontzettend naar uitkijk, een huwelijk in Toscane met een bruidspaar uit België, een Bruidspaar die elkaar al heel lang kennen en bewust trouwen in het bijzijn van hun drie zonen de drie Y's. Mijn mooie roze agenda begint zich te vullen met mooie huwelijken, zelfs heb ik er al 1 mogen noteren voor 2021, je kunt er maar vroeg bij zijn :)Liefs, Sandra
 
 

 
Donny + Jennifer